Căminul modern se deschide ca o floarea-soarelui pentru a surprinde lumina

  • Allan Owens
  • 0
  • 3611
  • 97

Fiecare proiect arhitectural are propriul set de provocări. În cazul Sunflower House, locația și priveliștile au dictat designul. Reședința este situată în Girona, Space, la limita dintre munți și Marea Mediterană. A fost un proiect de colaborare între arhitecții din Cadaval & Sola Morales și contractorul Joaquin Gonzales.

Casa are vedere la Marea Mediterană și priveliștile sunt uimitoare. Pentru a profita la maximum de aceste păreri, arhitecții au conceput reședința ca o colecție de cuburi, fiecare încadrând o vedere diferită, dar toate conectate în interior pentru a forma un spațiu coeziv.

Geometria clădirii răspunde peisajului într-un mod unic. Cele două provocări principale ale proiectului au inclus atragerea soarelui în casă și consolidarea relației cu marea, având în vedere apropierea.

Având în vedere locația, parcela și, ca atare, reședința, sunt expuse la vânturi puternice, dar nu primesc aproape deloc lumina soarelui. Două soluții ingenioase au fost găsite pentru aceste probleme. În primul rând, casa colectează lumina solară și căldura prin compartimentarea sa. Se deschide ca o floarea-soarelui uriașă. Acest design permite, de asemenea, fiecărui cub individual să ofere vederi specifice și să încadreze o porțiune diferită a peisajului.

Folosind materiale tipice zonei, arhitecții au reușit să facă reședința să se îmbine, oferindu-i o carismă naturală. Singura excepție este geamul tipic pentru zgârie-nori, mai degrabă decât pentru casele private și această caracteristică a fost aleasă pentru a oferi protecție împotriva vânturilor puternice.

Deși fiecare cub este un perimetru solid, cu limite clar definite, spațiul interior este continuu și din orice punct din interiorul casei, utilizatorul se poate simți strâns legat de celelalte spații care formează reședința..

Pe lângă încadrarea unor vederi specifice, cuburile oferă și confidențialitate din celelalte zone, astfel încât fiecare spațiu să se simtă intim și primitor. Casa descompune vederea și această diversitate face ca fiecare cameră să fie unică și diferită.

Trecerea de la un spațiu la altul dezvăluie panorama totală și permite locuitorilor să admire și să înțeleagă întreaga imagine. Vederea frontală este cea mai impresionantă. Spațiul principal este conectat la o terasă din spate, care are rolul de a aduce lumina soarelui în spațiile de locuit, dar și de a servi ca spațiu de locuit în aer liber și ca o extensie a camerei interioare.

MoreINSPIRATION
  • Spațiul de locuit are un etaj deschis și conține o zonă de relaxare casual, cu o canapea elegantă din piele neagră, un șemineu montat pe tavan și o pereche de scaune Butterfly, un spațiu de luat masa plasat într-un unghi, expus frumoaselor priveliști precum și la șemineu și o bucătărie ușor ascunsă în spatele scării.

    Arhitecții și clienții au ales pardoseala din beton lustruit pentru acest spațiu, o opțiune de întreținere redusă care oferă și numeroase alte avantaje. De exemplu, este ușor de curățat, foarte durabil și nu este vulnerabil la daunele provocate de umiditate, care, în acest caz, ajută de fapt.

    Scările de lemn conduc spre spațiile private. Ferestre uriașe, cu înălțime mare, expun holurile și camerele la priveliștile uimitoare ale mării, care devin o parte a decorului interior, completând paleta de culori minimalistă și crocantă, albă, ca nuanță principală în combinație cu lemn natural, maro, cald gri și accente negre contrastante.

    Paleta cromatică este redusă la nuanțe mai deschise în dormitoare. Aici, decorul este simplu, având o unitate imensă de perete, o baie privată și un pat cu vedere la ferestre și priveliști relaxante. Capătul dormitorului este deosebit de interesant, dublându-se ca împărțitor și integrând rafturi și depozitare.

    Relația unică cu apa este surprinsă frumos în cazul în care o pereche de scaune Acapulco și un corp de lumină suspendat cu un cordon oferă un șir intim, perfect pentru a admira priveliștea și a lua legătura cu împrejurimile..

    Pe lângă un design unic și priveliști extraordinare, Sunflower House impresionează și cu o serie de alte caracteristici, cum ar fi un acoperiș verde care ajută la controlul schimbărilor de temperatură interioară și care îndeplinește cele mai înalte standarde de mediu.




Nimeni nu a comentat acest articol încă.

Design interior și arhitectură frumoasă.
Un blog de design cu idei pentru design interior, arhitectură, mobilier modern, proiecte de design și propuneri.