Sediul jucăuș se adaptează nevoilor unui start

  • William Todd
  • 0
  • 3215
  • 527

Companiile start-up sunt definite prin creștere, schimbare și potențial minunat, iar biroul sau sediul din care toate acestea sunt posibile trebuie să fie caracterizate prin aceleași atribute. Un caz de succes care se referă la tot ceea ce este sediul Uniplaces.

Dezvoltat pentru o companie tânără de început, specializată în a ajuta studenții din întreaga lume să găsească locuințe și spații de cazare. Sediul lor a fost proiectat de Paralelo Zero, un birou de arhitectură fondat în 2013 și dedicat studiului și conservării culturii și patrimoniului portughez în Africa, dar care are și alte proiecte mai diverse.

Sediul central oferă un spațiu de 1000 de metri pătrați și este situat în Lisboa, Portugalia. Unul dintre obiectivele arhitecților pentru acest proiect a fost să găsească o modalitate de a maximiza performanța lucrărilor prin adaptarea și optimizarea spațiului cât mai bine posibil..

Pentru a asigura cea mai bună abordare spațială a companiei, arhitecții au dezvoltat un concept de spațiu deschis. S-a preferat un design cu cât mai puține partiții pentru a menține un aspect deschis și flexibil în întregul birou.

Conceptul de proiectare a vizat, de asemenea, crearea unei relații flexibile între persoane și grupuri, asigurând un transfer ușor și colaborări pentru diverse proiecte și sarcini. Aceasta este o abordare aleasă de o mulțime de companii mari pentru sediul lor.

Cu toate acestea, chiar dacă aspectul general este deschis și spațios, acest lucru nu elimină complet confidențialitatea. Sediul central dispune de o serie de spații la scară mică, care sunt distribuite strategic pe întreg planul. Fiecare are o funcție distinctă.

MoreINSPIRATION
  • Pentru a asigura un mediu de lucru foarte plăcut și proaspăt, arhitecții au inclus și în proiectarea lor o serie de zone de contemplare, câteva astfel de spații la scară mică sunt integrate în spațiul deschis, în timp ce în centrul biroului există o seră.

    Aici, pereții sunt verzi, iar decorul este proaspăt și simplu. Parchetul din lemn adaugă o notă caldă spațiului și îl face, de asemenea, să pară mai mult ca un pridvor. Desigur, toate acestea sunt accentuate prin utilizarea de mobilier de exterior. O serie de mese mici elegante cu vârfuri rotunde sunt completate de scaune delicate.

    Dar este mai mult pentru această zonă particulară decât pentru asta. De asemenea, sera pe care a numit-o facilitează integrarea biroului în contextul arhitectural și aspectul unei părți a clădirii care nu încearcă să se distanțeze de împrejurimi.

    Biroul poate fi găsit în clădirea de cale ferată Rossio, o structură cu multă istorie, ferestre arcuite frumoase și arhitectură boemă. O caracteristică distinctivă a clădirii este abundența de detalii nautice încorporate în designul său. Unele dintre acestea au fost integrate și în noul design al acestui birou.

    De exemplu, plasele de frânghie au fost utilizate în diferite spații. O caracteristică foarte interesantă este extinderea mezaninului printr-o structură netă suspendată, unde angajații se pot relaxa și lucra într-un mediu relaxat și relaxat. Acest tip de design dinamic vă ajută să adăugați o notă ludică mediului de lucru. De asemenea, este o caracteristică care stimulează comunicarea și interacțiunea dintre angajați, creând un cadru prietenos pentru ca toată lumea să se bucure.

    Arhitecții și-au stabilit un obiectiv pentru ei înșiși și au reușit să-l atingă. Au dorit să creeze un birou cu caracter care să reprezinte valorile și cultura companiei și exact asta au reușit să facă.




Nimeni nu a comentat acest articol încă.

Design interior și arhitectură frumoasă.
Un blog de design cu idei pentru design interior, arhitectură, mobilier modern, proiecte de design și propuneri.